Na pečené a grilované brambory ve slupce, ale i bez. Také do zapečených francouzských brambor. Více informací
Použití v kuchyni: na pečené a grilované brambory ve slupce, ale i bez, také do zapečených francouzských brambor.
Složení: sůl max. 39%, česnek, cibule, paprika, kmín, petržel, bazalka, šalvěj, medvědí česnek.
Bez přidaného glutamátu !!!
Kořenící přípravek sypký
Vyrobeno v ČR
Recept na pečené brambory
Budete potřebovat:
8 brambor, střední velikost, varný typ C
100g anglické slaniny
1 palice česneku, stroužky oloupané a podélně přepůlené
2 lžíce oleje
1 lžíce sádla
200g lučiny
1 svazek jarní cibulky najemno nakrájené
1 svazek ředkviček, nastrouhané
hrst nasekané petrželky
koření na pečené brambory
sůl, pepř
Postup:
Mřížku dejte na střed a troubu zahřejte na 200 °C. Na dno trouby položte plech. Brambory pořádně omyjte kartáčkem, potřete olejem a posypejte kořením na pečené brambory. Každou bramboru několikrát propíchněte vidličkou a položte na mřížku. Pečte asi hodinu doměkka – středem by měla hladce projet špejle. Můžete je péct i zabalené do alobalu v popelu. Pečené brambory na talíři zakryjte alobalem a nechte 10 minut stát. Pak každou bramboru křížem nařízněte a zmáčkněte, aby se otevřela. Na 1 lžíci sádla opečte plátky slaniny dokřupava. Pak je vyjměte a odložte na papírové utěrky. Poté v pánvi na nízkém plameni opečte česnek dožluta, nesmí zhnědnout, zhořkl by. Lučinu promíchejte s jarní cibulkou, ředkvičkami a petrželkou, osolte a opepřete. Plňte s ní brambory a ozdobte připravenou slaninou a česnekem. Dobrou chuť.